Alkmaar · 24 juni 2024

Mevrouw Wever-Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Mevrouw Wever-Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau

Op donderdag 20 juni is mevrouw C.D.M. (Lidy) Wever-Koning benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau. Zij nam deze avond afscheid als bestuurslid van Ponyclub Schermeerruiters in Stompetoren.

Burgemeester Anja Schouten reikte de onderscheiding uit tijdens een speciale bijeenkomst in de kantine van de Schermeerruiters aan de Dres 36 in Stompetoren. Mevrouw Wever-Koning is onderscheiden voor haar inzet voor de Rijvereniging en Ponyclub Leeghwater in De Rijp en voor de Ponyclub Schermeerruiters in Stompetoren.

Burgemeester Anja Schouten (links op de foto) speldt een lintje op bij mevrouw Lidy Wever-Koning. Familie en bekenden kijken toe
Koninklijke Onderscheiding voor Lidy Wever-Koning, opgespeld door burgemeester Anja Schouten (Foto: JJFoto)

Verdiensten paardensport

Mevrouw Wever-Koning was van 1978 tot 1990 vrijwilliger bij Rijvereniging en Ponyclub Leeghwater in De Rijp. Zij was mede-organisator van diverse activiteiten, zoals de Sint Nicolaasintocht en de openlucht spelen.

In 1990 richtte zij met nog een aantal andere ouders de Ponyclub Schermeerruiters in Stompetoren op. Zij organiseerde er tot op de dag van vandaag lessen en diverse activiteiten, zoals het ponykamp en kampioenswedstrijden in de regio Noord-Holland.

Afscheidswedstrijd

Voor mevrouw Wever-Koning was op deze avond een afscheidswedstrijd georganiseerd, waarbij veel familie en leden speciaal aanwezig waren. Burgemeester Anja Schouten verraste mevrouw Wever met de Koninklijke Onderscheiding die haar voor al haar inzet is verleend door Z.K.H. Koning Willem-Alexander.

error: Content is protected !!