Alkmaar / Natuur · 13 oktober 2023

Nacht van de Nacht: bezoek Hortus Alkmaar in het donker!

Op zaterdag 28 oktober 2023 organiseert ANIMO, de Stichting voor Alkmaarse natuur- en milieuorganisaties, de Nacht van de Nacht in de tuin van Hortus Alkmaar. In heel Nederland worden op deze dag activiteiten georganiseerd om stil te staan bij het belang van het donker.

Bij honderden deelnemende bedrijven en gemeenten gaat het licht uit. Zo vragen de deelnemers aandacht voor het belang van duisternis omdat planten, dieren en mensen afhankelijk zijn van het dag- en nachtritme voor een gezond leefgedrag. Het slaap- en waakritme van mensen en dieren wordt nu te vaak verstoord door te veel kunstlicht tijdens de nacht. Denk bijvoorbeeld aan licht van kassen, etalages en lichtreclames.

Quiz en een leuke prijs
Volwassenen en kinderen (vanaf 6 jaar) maken een wandeling door de hortus en beantwoorden de leuke leerzame vragen op de bordjes die overal in de tuin zijn opgesteld. Daar is natuurlijk een prijs mee te winnen. Vanzelfsprekend wordt het waarom van de Nacht van de Nacht toegelicht.

Op stap met een vleermuisgids!
Ook zijn er gidsen die met een batdetector vleermuizen gaan spotten en jij kunt met ze meelopen en hen vragen stellen. Na de wandeling mag je het vragenformulier inleveren en kun je onder het genot van een gratis consumptie kennis maken met de andere deelnemers in het gezellige Kascafé.

  • Start wandeling Hortus tussen: 19:00 – 19.15 uur. (duur ongeveer 1 uur)
  • Napraten met koffie/thee: ± 20:15 – 21.30 uur.
  • Locatie: Hortus Alkmaar, Berenkoog 43 (op Industrieterrein de Beverkoog), 1822 BH Alkmaar
  • Toegang: gratis + 1 kosteloze consumptie
  • Aanmelden z.s.m: animo@animo-alkmaar.nl

Voor meer info over de activiteit bij de hortus: Kijk voor het complete programma op www.hortusalkmaar.nl onder Herfstmarkt. Of info@hortusalkmaar.nl. Meer algemene informatie over de Nacht van de Nacht op www.nachtvandenacht.nl.

error: Content is protected !!