Nationale Pannenkoekdag weer ongekend populair bij basisscholen

Vrijdag 17 maart gaan zo’n 75.000 leerlingen van basisscholen in heel Nederland weer massaal pannenkoeken bakken voor ouderen tijdens de Nationale Pannenkoekdag. 

Op de Nationale Pannenkoekdag worden opa’s en oma’s en ouderen uit de buurt die zelfstandig of in een verzorgingshuis wonen, in het zonnetje gezet. In Noord-Holland doen 148 basisscholen mee.

Volgens de initiatiefnemers is belangstelling om opa’s en oma’s te verwennen met lekkere zelfgebakken pannenkoeken weer net zo groot als voor corona.

Dankzij het enorme enthousiasme van leerlingen, juffen, meesters, ouders en vrijwilligers blijft Nationale Pannenkoekdag ongekend populair.

“Samen pannenkoeken eten blijkt een ideaal recept om wat extra aandacht te besteden aan de oudere medemens,” vertelt Marieke Grit woordvoerder van één van de initiatiefnemers.

De deelnemende basisscholen krijgen startpakketten met de benodigde ingrediënten voor een pannenkoekenmaal voor ouderen, van pannenkoekpannen en pannenkoekmixen tot koksmutsen en tafelkleden.

Foto: aangeleverd