Nationale Voorleesdagen in de bibliotheek in Alkmaar

Kom tijdens de Nationale Voorleesdagen naar de bibliotheken in Alkmaar. Alles staat tijdens deze feestelijke dagen in het teken van voorlezen en prentenboeken voor peuters en kleuters. Voorlezen aan kinderen is belangrijk het prikkelt de fantasie, ontwikkelt het taalgevoel en bezorgt hun veel plezier. Tijdens de Nationale Voorleesdagen stimuleren bibliotheken het voorlezen aan kinderen die zelf nog niet kunnen lezen. Zo worden kleintjes grote lezers. In Alkmaar centrum komt burgemeester Anja Schouten en in De Mare wethouder Nicole Mulder voorlezen. In deze twee vestigingen is er ook een feestelijke workshop van Fleur.

Voorleesfeestjes en dansen met Fleur

Donderdag 26 januari komt burgemeester Anja Schouten om 10.00 uur voorlezen uit het prentenboek van het jaar, Maximiliaan Modderman geeft een feestje van Joukje Akveld. Wethouder Nicole Mulder doet dit op hetzelfde tijdstip in de bibliotheek in De Mare. In de bibliotheek in Oudorp wordt ook voorgelezen op 26 januari om 10.00 uur.

Op zaterdag 28 januari om 10.00 uur verzorgt Fleur in De Mare een workshop met verschillende theater- en dansactiviteiten. Het thema is feest, net als in het prentenboek van Maximiliaan. Kinderen gaan op avontuur met verschillende muziek en ontdekken welke dieren er allemaal op het feestje terwijl ze al dansend een taartje voor ze bakken. Op woensdag 1 februari is Fleur om 09.30 uur in Alkmaar Centrum. Voor de workshops van Fleur graag aanmelden op bknw.nl/agenda.

Speurtocht
Wat is de bibliotheek vies!! Overal hangen chocoladevlekken van het vieze feestje van Maximiliaan Modderman in de bieb. Kinderen speuren door de vlekken heen om te zien wie er achter zit en proberen ze allemaal te vinden. Van 25 januari t/m 4 februari tijdens openingstijden in alle Alkmaarse vestigingen.

Knutselen
Maximiliaan Modderman viert een feestje en daar horen slingers bij! Help mee de bibliotheek te versieren. Alles staat klaar in de bibliotheek!  Van 25 januari t/m 4 februari tijdens openingstijden in alle vestigingen.

Actie voor nieuwe jeugdleden van 0 –  6 jaar

Kinderen tot 18 jaar worden GRATIS LID van de bibliotheek. Schrijf jouw kind van 0 – 6 jaar in tijdens de Nationale Voorleesdagen en ontvang het poppetje van “Maximiliaan Modderman geeft een feestje” (zolang de voorraad strekt).

Zelf nog geen lid?
Ben je zelf nog geen lid en wil je zo nu en dan ook eens een leuk of juist leerzaam boek meenemen? Je bent al lid voor maar € 5,- per maand! Hiermee heb je ook toegang tot
e-books en luisterboeken.

Flyer

In alle vestigingen van Bibliotheek Kennemerwaard ligt een flyer met het complete activiteitenoverzicht. Voorlezen elke dag een feest!