Alkmaar / Streekagenda · 10 juli 2024

NIEUW! Nieuwe Smakers! Wat houdt dat in? Een proeverij van podiumkunsten!

NIEUW! Nieuwe Smakers! Wat houdt dat in? Een proeverij van podiumkunsten!

Boek je tour voor 13.00, 15.00 of 16.30 uur via deze link!

Nieuwe Smakers biedt jonge makers een platform voor experiment en uitdaging en de bezoeker een proefje van de toekomst van de podiumkunsten.

Verrijk op 21 juli je culturele smaakpalet met deze Nieuwe Smakers:

Charlotte Gillain – a portrait of you

Met een achtergrond in mime is Charlotte naast performer ook als maker geïntrigeerd door transformatie en kenmerkt haar werk zich vaak als atmosferisch, ambigue en onderhuids. Met oog op experiment heeft ze als maker een voorliefde voor technologie en film, zoals deepfake en motion-capture, maar telkens met een focus op de fysieke ervaring van de performers en het publiek.

Tijdens Nieuwe Smakers speelt ze haar nieuwe onderzoek ‘a portrait of you’, een multidisciplinaire zoektocht naar geheugen, in visuele en fysieke vorm.

Chloe Harris – Elbow Room

Een manier om eindelijk te sterven, verdwijnen of baren.

In Elbow Room word je meegenomen naar een eenzame wereld waar de grenzen tussen leven en dood vervagen. Tijdens deze spannende reis vol geluiden krijg je een nieuwe blik op de wereld. 

Chloé en haar team vertellen het verhaal van een man die op het punt staat te sterven en onderzoeken de diepgaande parallellen tussen een einde en een nieuw begin. Geïnspireerd op de teksten van Samuel Beckett en Harold Pinter onderzoekt Chloé hoe een einde soms ook een nieuw begin kan zijn. 

Elbow Room is niet zomaar een verhaal. Het is een auditieve theatrale ervaring die tegen de grenzen van het vertellen aanschuurt. Je zinguiten worden geprikkeld en je wordt uitgedaagd om na te denken over de overgang van leven naar dood. En andersom. 


Deze voorstelling is in het Engels.

Hogeschool van de Kunsten Utrecht – Balance Your Hormones, Bitch

Een collectief derdejaars HKU studenten is een spannende samenwerking aangegaan vanuit het thema hormonen en de mens.

Met muziek en beeld als leidraad maken en spelen studenten Theatervormgeving, Writing for Performance, Kostuum en Conservatorium een voorstelling op locatie bij de HAL25. Met een mix van live elektronische en instrumentale muziek, opera en spel wordt de kwestie van nep versus echt, mens versus medicatie en hormonen versus gevoelens ondervraagd.

Dit event wordt mede mogelijk gemaakt door Hollandse Luchten en Victoriefonds

error: Content is protected !!