Alkmaar / Natuur · 10 juli 2024

Nieuw wandelavontuur in Regio Alkmaar

Nieuw wandelavontuur in Regio Alkmaar

Het Wandelnetwerk Noord-Holland bestaat uit honderden kilometers aan wandelpaden. Deze wandelpaden lopen door afwisselende landschappen. Het loopt door weidse polders, uitgestrekte bossen, schilderachtige dorpen en historische steden. Nieuw is deze papieren variant van de routekaart van het wandelnetwerk.

De routekaart is een uitnodiging om de natuurlijke schoonheid en het cultureel erfgoed van de Regio Alkmaar te ontdekken. Er is zoveel moois te vinden. Een route die ik zeker kan aanraden is de historische Haring & Henneproute. Een route die deels door de Eilandspolder loopt en een goed beeld geeft van het verleden. Het geeft je wat mee over hoe er in dit gebied vroeger werd gewoond en gewerkt – de haringvisserij en de touwslagers met hun sterke henneptouw. Het zorgde in de Gouden Eeuw voor veel welvaart. Ik zou zeggen; trek erop uit en laat je verrassen!

Wethouder Toerisme en Recreatie, Robert te Beest

Nieuw wandelavontuur in Regio Alkmaar
Foto van de Eilandspolder, de Rijp, gemeente Alkmaar

Duidelijk en uitgebreid
Met gekleurde pijlen en duidelijke routekaarten loop je langs de mooiste plekken en bezienswaardigheden van de regio. Zo kom je bruggetjes tegen, kom je langs (wild-)hekken en soms zelfs door weilanden met grazers.

Bij de Alkmaar Store (VVV) kregen we regelmatig de vraag naar een papieren routekaart van het wandelnetwerk. Daarom zijn we blij dat we nu deze gedetailleerde en gebruiksvriendelijke kaart kunnen aanbieden. Hiermee kunnen wandelaars de prachtige Regio Alkmaar op een ongecompliceerde manier verkennen.

Miranda Tonkes, manager Gastheerschap en Informatievoorziening Alkmaar Store (VVV)

Rust en ontdekken  
Wandelen door Regio Alkmaar betekent genieten van rustgevende landschappen, pittoreske dorpjes en historische monumenten, terwijl je actief bezig bent en ontspanning vindt in de natuur. De wandelnetwerk regiokaart is mogelijk gemaakt door gemeente Alkmaar en ontwikkeld in samenwerking met de Alkmaar Store (VVV). De kaart is verkrijgbaar bij de Alkmaar Store (VVV) op het Waagplein, de VVV-punten in de regio en online via www.vvvwebshop.nl voor € 5,50.

error: Content is protected !!