Noordwestziekenhuis personeel blokkeert rotonde Bergerhout voor beter cao

Het Noordwestziekenhuis personeel is van plan om aanstaande maandag de rotonde bij de Bergerhout te gaan blokkeren. Met een protestmars hopen zij te kunnen duidelijk maken dat er nu echt een betere cao moet gaan komen. Aanleiding van de actie is de voor de zoveelste keer stukgelopen onderhandelingen tussen vakbonden en de ziekenhuizen.

Volgens Tenneke Goverse van het actiecomité is het tijd om echt een statement te maken. De frustratie bij het personeel zit hoog, met name de loonsonderhandelingen verlopen stroef. Volgens de werkgevers is er een bod gedaan voor loonsverhoging van 13 procent over een periode van twee jaar, maar werd dit bod afgewezen. De vakbonden stellen dat er helemaal geen sprake is van een bod.

Volgens Tanneke Goverse loopt ziekenhuispersoneel nu al 5 tot 9 procent achter op de loonsverhogingen in andere sectoren. Het gaat hierbij vooral om de ‘handen aan het bed’. Ook de vergoeding bij bereikbaarheidsdienst is te laag. Goverse geeft aan 17 euro voor twaalf uur te verdienen bij een oproep, en dan ook nog zelf de benzinekosten te moeten betalen. En dat met een HBO achtergrond.

Personeel wordt daarom opgeroepen om maandag om 16.00 uur naar de rotonde te lopen met spandoeken en flink lawaai te maken. Het idee is om de rotonde voor korte tijd volledig te blokkeren. Er is een vergunning gevraagd voor de protestmars.