Alkmaar · 18 juni 2024

Ontwerpbestemmingplan Olympiaweg voor Van der Valk hotel en kantoorgebouw klaar

Ontwerpbestemmingplan Olympiaweg voor Van der Valk hotel en kantoorgebouw klaar

Het college van Alkmaar heeft in 2023 besloten tot ter inzagelegging van het ontwerpbestemmingplan Olympiaweg die de bouw van zowel een Van der Valk hotel, als kantoorgebouw mogelijk moet maken.

In de commissie ruimte is de behandeling uitgesteld en nu voorzien voor 2 juli, waarna de gemeenteraad op 15 juli over vaststelling van het bestemmingsplan kan beslissen. Om geen verdere vertraging op te lopen zal er geen raadsinformatiebijeenkomst plaatsvinden.

Het hotelgebouw gaat uit maximaal 150 hotelkamers bestaan met bijbehorende voorzieningen zoals een restaurant en bar, vergader- en congresruimten en diverse wellness faciliteiten.

Het programma voor de kantoorontwikkeling gaat uit van maximaal 5.200 m² bruto vloeroppervlak aan kantoorruimte en 500 m² voor een dienstverlenende functie op de begane grond. Het hotelgebouw krijgt een basement van maximaal 16 meter hoog, met daarbovenop een toren. De maximale hoogte van het hotel is 45 meter. Het kantoorgebouw heeft een maximale bouwhoogte van 21 meter. Binnen het plangebied worden minimaal 363 parkeerplaatsen aangelegd. Het parkeren wordt volledig opgelost op eigen terrein.

error: Content is protected !!