Opnieuw grote opruimactie van fietsen bij station Alkmaar

Handhaving Alkmaar en Stadswerk072 startten opnieuw een opruimactie van fietsen bij het station. De medewerkers stickerden 264 wrak- en weesfietsen bij de fietsenrekken aan de voor- en achterzijde van het station.

Medewerkers van de gemeente en Stadswerk stickerden 264 wrak- en weesfietsen bij de fietsenrekken aan de voor- en achterzijde van het station. De eigenaren van de gestickerde fietsen hebben vanaf het stickermoment 14 dagen de tijd om hun fiets te verwijderen. Als dit niet gebeurt, neemt Stadswerk072 de gestickerde fietsen mee naar het depot. Daar slaan zij de fietsen nog 13 weken op. Het depot is te vinden op het terrein van Stadswerk072 aan de Herculesstraat.

Fietsenactie maart
Eind maart hield de gemeente ook al een opruimactie bij het station. Tot nu toe haalden minder dan 1 % van de 300 eigenaren hun fiets op. Het ophalen van deze fietsen kan nog tot eind juni 2023. Ophalen is mogelijk door een afspraak te maken. Bel naar telefoonnummer 14 072 en kies voor de optie Stadswerk. Alleen wie kan aantonen de rechtmatige eigenaar te zijn, krijgt zijn of haar fiets terug.