Alkmaar · 14 oktober 2023

Organisaties roepen op om manifest Openbaar Vervoer te ondertekenen

Organisaties roepen op om manifest Openbaar Vervoer te ondertekenen

De NS wil de dienstregeling van het Openbaar Vervoer in de regio Noord-Holland Noord, inclusief aangrenzende gebieden, versoberen. Dit besluit van de NS heeft negatieve gevolgen voor inwoners, werknemers, werkgevers, toeristen, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in onze regio. De maatschappelijk organisaties in onze regio publiceren daarom een Manifest waarmee zij een stevig tegengeluid geven. Iedereen, zowel inwoners als bedrijven, zijn uitgenodigd om deze mee te ondertekenen.

Recent besloot NS om de dienstregeling in onze regio in te krimpen. Dit resulteert in een steeds slechter bereikbare regio. Op vrijdag en in het weekend halveert zelfs de dienstregeling. Deze verschraling heeft negatieve gevolgen voor inwoners, werknemers, werkgevers, toeristen, onderwijsinstellingen en maatschappelijke organisaties in onze regio. In het Manifest wordt NS opgeroepen om de voorgestelde aanpassingen terug te draaien zodat onze regio niet verder verschraalt maar zich verder kan ontwikkelen en groeien.

Bedrijven en inwoners, lees en onderteken het Manifest
Ook inwoners kunnen het Manifest ondertekenen om te laten weten dat een goed bereikbare regio belangrijk is. Vele maatschappelijke organisaties hebben inmiddels het Manifest getekend. Onder andere Inholland, Het stedelijk Dalton College, Noordwest Ziekenhuisgroep, het RPA, Blue Port Centre Den Helder, Ondernemend Alkmaar en het Economisch Forum hebben het Manifest al ondertekend. Samen kunnen we het verschil maken en zorgen dat onze stem wordt gehoord.

Lees en teken het Manifest op: https://nhn.nl/behoudonsov/

“Het bestuur en organisaties uit onze regio benadrukken samen het belang van goed werkend openbaar vervoer. Naast 100.000 dagelijkse forenzen hebben wij ook meerdere maatschappelijke opgaves. Zoals het realiseren van 71.500 woningen tot 2040. Om deze regio te blijven ontwikkelen en te laten groeien is het noodzakelijk de versobering van de dienstregeling terug te draaien.”  

Christiaan Peetoom, Wethouder mobiliteit  

error: Content is protected !!