Podcast: Compleet Gezond met paralympisch triatleet Margret IJdema over doorzettingsvermogen en mindset

Leefstijlcoach Bea Pols heeft een podcast over een gezonde leefstijl. Deze aflevering zit ze aan de keukentafel bij paralympisch triatleet Margret IJdema. Margret heeft een bijzonder inspirerend verhaal en een hulpvraag aan de luisteraars.

Margret kwam op haar 24e ineens door een val van haar paard in een rolstoel terecht met een lage dwarslaesie en onder andere een gebroken bekken. Ze heeft chronische zenuwpijn. Haar leven stortte in. Door haar positieve instelling en haar goede netwerk is ze nooit bij de pakken neer gaan zitten. Ze wilde niet afhankelijk worden van anderen en zoveel mogelijk zelf doen. Tegen alle verwachtingen in, raakte ze twee keer zwanger en kreeg twee gezonde dochters. Ze vindt haar draai in haar rol als moeder en echtgenoot. Tijdens de revalidatie begint ze met handbiken en zwemmen. Op haar 39e begint ze aan een topsport carrière. Een leeftijd waarop veel topsporters al met pensioen zijn. Ze is als paralympisch triatleet lid van Team NL en is naar de Paralympische spelen in Tokio geweest. In 2024 wil ze naar de Paralympische spelen in Parijs met het paralympische team van Nederland.

Natuurlijk is Margret veel meer dan alleen een paralympisch triatleet. Wie weet komt er ooit nog eens een vervolg over andere aspecten uit het leven van Margret. Luister hier naar haar inspirerende verhaal. Zoals in elke podcast van Compleet Gezond is er aan het einde een gezondheidstip en heeft Margret nog een hulpvraag aan de luisteraars. Margret is ook te boeken voor lezingen.

Meer over Compleet Gezond: www.compleetgezond.nl/podcast

Meer over Margret IJdema: www.margret-ijdema.nl

Podcast beluisteren via: https://spotifyanchor-web.app.link/e/yJXLRCcKvyb