Alkmaar · 21 juni 2024

Ruim zevenhonderd verbeterpunten ontvangen

Ruim zevenhonderd verbeterpunten ontvangen

In de maanden april en mei reisde de gebiedsreggiseurs van de gemeente Alkmaar rond in een dieprode Volkswagenbus. Het busje tourde rond om in elke wijk verbeterpunten op te halen bij de inwoners. Als de bus eenmaal geparkeerd was, bleef deze een paar uur staan. Bij het busje konden inwoners hun formulier met daarop de verbeterpunten inleveren. Voor mensen die dit liever digitaal deden, was een speciale webpagina in het leven geroepen.

De opbrengst 
Er zijn door de gemeente Alkmaar maar liefst 744 verbeterpunten ontvangen. Het merendeel van de ideeën, namelijk 648, werd digitaal ingeleverd. 96 ideeën werden bij de rode bus ingeleverd. Dankzij de betrokkenheid van de inwoners heeft de gemeente nu een goed beeld gekregen van wat er speelt en leeft in de wijken.

Ik ben blij met zoveel inbreng van de inwoners. We zijn op dit moment bezig met het vaststellen van de top drie ideeën per wijk die uitgevoerd gaan worden. Maar, ik vind het belangrijk om daarnaast ook te laten weten dat naar ieder idee gekeken zal worden. Soms kan het op een andere manier worden uitgevoerd of kan het meegenomen worden in toekomstige plannen voor de wijk of omgeving. De overige inbreng gaat in ieder geval niet verloren. We zien dit als unieke, waardevolle inzichten. Bedankt voor jullie betrokkenheid!

Wethouder Anjo van de Ven

Groep mensen die voor een rode Volkswagenbus staan en zitten. Er worden formulieren in een ideeënbus gestopt door hen.
Foto door: Nikkie Natzijl. Wethouder Anjo van de Ven op 26 maart 2024 op het Waagplein in Alkmaar. Ideeën ophalend met de rode Volkswagenbus.

Stemmen op de ideeën
Op de ingebrachte ideeën en verbeterpunten, kon gestemd worden. Hoe meer stemmen een idee heeft ontvangen, hoe groter de kans dat deze uiteindelijk uitgevoerd gaat worden.

De uitslag
Op dit moment worden de verbeterpunten met de meeste stemmen onderzocht. In juli maakt de gemeente Alkmaar de uitslag per wijk bekend. Op de website www.alkmaar.nl/wijkaanzet/ zullen de verdere updates te vinden zijn.

error: Content is protected !!