Saskia Weerstand opent vrijdag Tulpenkaasmarkt

Op vrijdag 14 april is er weer de jaarlijkse Tulpenkaasmarkt op het Waagplein. Voor de zesde keer sieren deze dag ongeveer 20.000 tulpen de kaasmarkt. De speciale kaasmarkt wordt geopend door Saskia Weerstand. Zij komt de bel luiden samen met haar man en jongste zoon.

De Tulpenkaasmarkt start om 10.00 uur op het Waagplein. Na afloop van de kaasmarkt, die duurt tot ongeveer 13.00 uur, delen de kaasmeisjes de tulpen uit aan de bezoekers.

Kaasbel geluid door Saskia Weerstand
Travel blogger en presentator Saskia Weerstand weet als geen ander unieke plekjes te vinden in Nederland en ver daarbuiten. Als travel blogger reist Saskia met haar gezin de hele wereld over. Als Saskia niet op tour is en de mooiste plaatjes deelt met haar volgers op Instagram bewonderd ze als inwoner van Castricum de prachtige omgeving van Noord-Holland, waar ze sinds een paar jaar elke dag van kan genieten.

De Kaasmarkt:
Duizenden bezoekers vanuit de hele wereld komen speciaal naar Alkmaar voor de kaasmarkt. Het is dan ook een bijzonder schouwspel met een plein vol kaas en sjouwende kaasdragers. In 1365 heeft Alkmaar weegrecht en één weegschaal maar in 1612 zijn dit er al vier. Wanneer de eerste echte kaasmarkt heeft plaats gevonden is in nevelen gehuld. Er zijn oude documenten gevonden waarop duidelijk wordt dat in 1622 de kaasmarkt met zekerheid plaatsvond, maar er is ook bewijs dat in 1593 het kaasdragersgilde werd opgericht; hieruit kunnen we opmaken dat er toen ook al een kaasmarkt moet zijn geweest.