Scoor een boek in de bieb!

ALKMAAR – AZ en Bibliotheek Kennemerwaard werken alweer een paar jaar samen aan het leesproject ‘Scoor een Boek!’ Met dit leesproject bundelen zij de populairste sport van de wereld met lezen. 

Het doel is dit jaar om de groepen 4 en 5 van de basisscholen in de regio te stimuleren om met plezier te lezen. Naast sporten en spelen, is lezen erg belangrijk. 

Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met Scoor een Boek! willen AZ en Bibliotheek Kennemerwaard dat bereiken.

Sins 13 maart zijn 48 groepen van verschillende basisscholen binnen het werkgebied van Bibliotheek Kennemerwaard in de klas begonnen met het scoren van stickers voor elk gelezen boek. 

Naast dagelijks 15 minuten vrij lezen en stickers scoren moeten de groepen vier weekopdrachten zien te tackelen. Met het uitvoeren en oplossen van de weekopdrachten verdienen ze letters.

Deze letters vormen tezamen de oplossing van het woord waar AZ en de bibliotheek naar op zoek zijn. Als eindopdracht verpakken de klassen het gevonden woord in een mooi gedicht, een slogan, een kortverhaal of wie weet een toffe rap. 

Uit deze inzendingen wordt een winnaar gekozen en vrijdag 21 april wordt de winnende groep bekend gemaakt. AZ mascottes Herry en Berry brengen dan een bezoek aan de winnende school. 

Zij overhandigen daar de hoofdprijs. Met de hele klas naar een wedstrijd van AZ! Bovendien ligt voor de nummers 1 tot en met 5 al een voetbal van AZ klaar en wint elke deelnemende groep sowieso een mooi leesboek voor in de klas!

Foto: aangeleverd