Vergunninghoudersparkeren per 1 mei definitief ingevoerd rond gebied Schermereiland

Eind februari zijn in de Friesepoort en het Ooievaarsnest en op het Schermereiland enquêtes uitgezet waarin bewoners hun mening werd gevraagd over vergunninghoudersparkeren. Bij de Friesepoort en het Ooievaarsnest hadden buurtbewoners een verzoek gedaan om een enquête te houden met de vraag of er een proef met vergunninghoudersparkeren kon komen. Daar gaven buurtbewoners aan overlast te hebben van automobilisten met als bestemming binnenstad.

Vergunningsparkeren
Het Alkmaarse college van burgemeester en wethouders heeft besloten tijdelijk gratis vergunningsparkeren in te voeren. Het vergunningsparkeren geldt, op het Veneetse Eiland en op het westelijke deel van het Schermereiland, van maandag tot en met zaterdag van 09.00 tot 20.00 uur en zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Aan de rand van het vergunningsgebied komen verkeersborden te staan. Hierop staan de tijden van het vergunningshoudersparkeren. Vanaf de invoering, per 1 mei, wordt daarop gehandhaafd door de parkeercontroleurs.

Op het Schermereiland, waar nu een tijdelijk parkeerregiem geldt, voldoet alleen de uitslag voor een klein deel. Omdat hiermee voldaan wordt aan de regels uit de verordening parkeerbelastingen, zal er alleen daar per 1 mei vergunninghoudersparkeren worden ingevoerd. In de rest van de buurt geldt daar vanaf heden weer vrij parkeren.