Voorjaarsfair Tesselschade Alkmaar

De tentoonstelling Vermeer is weliswaar definitief uitverkocht in het Rijksmuseum, maar dat gaf Tesselschade Alkmaar juist nieuwe inspiratie. Op de aankomende Voorjaarsfair op zaterdag 15 april zullen de nieuwe gastenhanddoekjes met mini-schilderijtjes getoond worden. Met fijne kruissteekjes kwamen langzaam de wereldberoemde meesterwerken tevoorschijn. De sterrennacht van Van Gogh en de zoon des mensen van Magritte en uiteraard het meisje met de parel van Vermeer is te zien op de fair. Ook de nieuwe handdoekjes met gouden kroontjes, die naar verluidt, door de koninklijke familie worden gebruikt, worden veel besteld.

Mevrouw Han Elders werkt inmiddels meer dan 25 jaar als handwerkster voor Tesselschade. Natuurlijk willen wij haar graag op deze voorjaarsfair in het zonnetje zetten en haar bedanken voor haar geweldige inzet. De bezoekers kunnen Carla Klepper wol zien spinnen op haar spinnewiel Er is een stand met handgemaakte sieraden en een prachtige collectie geborduurde tafelkleden en lopers.

Tesselschade is de oudste vrouwenvereniging van Nederland. Met de opbrengst van deze fair ondersteunt Tesselschade vele vrouwen, die zelf geen geld hebben om een opleiding te betalen.
De handwerksters van Tesselschade hebben ook dit jaar een prachtige collectie vervaardigd met nieuwe, handgemaakte artikelen. Op zaterdag 15 april van 11.00 – 15.00 uur is iedereen van harte welkom om zijn of haar voorjaarsinkopen te doen. Locatie is wederom in The Fallon Hotel, voormalige gevangenis, Prins Bernhardlaan 16 in Alkmaar.