Vrijwilligers en figuranten gezocht voor Kaeskoppenstad! Doe jij ook mee?

Vrijwilliger zijn bij Kaeskoppenstad. Wat betekent dat eigenlijk? Zonder jou bestaat dit succesvolle evenement niet. Zonder jou staan er niet duizend man achter de schermen met grote motivatie en een lach te werken. Je draagt bij aan de stad en bent onderdeel van een hechte community die al jaren alles op alles zet om deze Alkmaarse traditie voort te zetten.

Hoe zorg je dat een hedendaagse stad onderdompelt in de 16e eeuw? Bouwwerken gebaseerd uit die tijd tillen het visuele aspect naar een volgend niveau. Items zoals balen stro, marktkramen en houten karren staan verspreid over de route door de stad. De route die sinds deze editie bestaat uit zes themastraten, waarbij je in ieder thema in een nieuwe lading verhalen terecht komt.

De figuranten stappen twee dagen lang in hun karakter met bijbehorend spel. Maar, dit kan niet zonder ondersteuning van een sterk team. Iedereen moet er tip-top uitzien, van kleding tot grime en kap. Rekwisieten moeten met de juiste personen mee en uiteraard moet iedereen worden voorzien van goede maaltijden. Deze achterban maakt samen met de figuranten d’Oude Binnenstad van Alkmaar tot een legendarische beleving.

Draag jij graag bij aan de stad Alkmaar en sta je te popelen om in het weekend van zaterdag 3 en zondag 4 juni 2023 met een gigantisch team dit historische evenement neer te zetten?

Figuranten

Kaeskoppenstad kan niet bestaan zonder haar 750 figuranten. Zij maken Kaeskoppenstad tot een succes en geven de bezoekers een onvergetelijke dag. Enthousiast om als figurant van Kaeskoppenstad aan de slag te gaan?

De aanmeldingen openen in het begin van 2023! Op de hoogte blijven? Stuur alvast een mailtje naar info@kaeskoppenstad.nl!