Wat zijn jouw herinneringen aan een bepaalde plek in Alkmaar? Wat is jouw onzichtbare moment?

Iedereen kent wel een monument ter herinnering aan een belangrijke gebeurtenis uit heden of verleden. Maar er bestaan ook ‘onzichtbare monumenten’. Plekken die persoonlijke herinneringen oproepen, vanwege een voorval dat daar heeft plaats gevonden en waarvan niemand op de hoogte is. Behalve jijzelf.

Bijvoorbeeld de plek waar je jarenlang hebt gewerkt, waar je je vrouw de eerste kus gaf, waar je als kind ging schaatsen of de plek waar je altijd tegen de wind in moest fietsten. Elke keer als je daar voorbij gaat, herinner je het voorval.

De Alkmaarse beeldend kunstenaars Kees Oosterbaan en Rob Komen zijn op zoek naar deze ‘onzichtbare monumenten’ in Alkmaar. Een zoektocht naar verhalen over belevenissen in de persoonlijke levenssfeer van talloze inwoners van gemeente Alkmaar.

Wil jij ook iets inzenden? Het kan nog tot 1 april. Lees er hier meer over: https://www.robkomen.nl/website…/index%202/index2.htm

Vanaf 15 april zullen de inzendingen te zien zijn in de expositieruimte in de voormalige ambachtsschool aan de Bergerweg 1 in Alkmaar.