Weer: Zacht, zon en enkele buien, mogelijk met onweer

Vanmiddag schijnt de zon af en toe en is het aanvankelijk op de meeste plaatsen droog. Later ontstaan er enkele buien, mogelijk met onweer en hagel. De middagtemperatuur loopt uiteen van 12°C op de Wadden tot plaatselijk 18°C in het zuidoosten. De wind komt uit zuidelijke richtingen en is matig.
Vanavond trekken nog steeds buien over het land, eerst met kans op onweer. Er is vrij veel bewolking en de zuidelijke wind is zwak tot matig.

Komende nacht trekken buien over het land. De wind boven land komt uit het zuiden en is matig, vlak aan zee komt de wind uit het zuidwesten en is vrij krachtig. Later komt de wind overal uit het zuidwesten. De minimumtemperatuur ligt rond 9°C.

Morgenochtend enkele buien, langs de kust mogelijk mist. De wind waait uit het zuidwesten en is boven land matig, in het noordelijk kustgebied eerst nog vrij krachtig.
Morgenmiddag nemen de buien geleidelijk af, in het Waddengebied eerst nog kans op mist. De wind gaat overal uit het westen waaien en is matig. De middagtemperatuur ligt rond 13°C.
Morgenavond is het vrijwel overal droog met enkele opklaringen. Er staat weinig wind. (Bron: KNMI)