Woninginbreker op heterdaad betrapt in Alkmaar, met hulp van politiehond in de boeien geslagen

Een inbreker is in de nacht van donderdag op vrijdag op heterdaad betrapt bij een woning in Alkmaar. Dankzij de hulp van politiehond Mara kon de inbreker worden aangehouden.

Samen met de politie van Alkmaarduinstreek zijn Mara en haar geleider ter plaatse gegaan. Een melder had gezien dat een verdachte via een schutting de tuin van de buren was ingegaan. Ondertussen had de melder de politie reeds gebeld. De melder zag vervolgens dat de verdachte daadwerkelijk de woning van de buren inging. Ter plaatse hadden meerdere politie eenheden de omgeving rond de woning afgezet.

Mara is ter plaatse gaan zoeken, bij de schutting waar de verdachte overheen was gegaan gaf Mara al aan dat de verdachte in de buurt was. De politie van Alkmaar hebben meerdere malen geroepen dat de verdachte tevoorschijn moest komen. De verdachte dacht waarschijnlijk dat hij nog enige kans had door nogmaals via een schutting te vluchten naar een andere tuin. Jammer joh.

Via de woning van de buren deze tuin betreden en onder toeziend oog en geblaf van Mara konden de agenten de verdachte aanhouden en in de boeien slaan.