Castricum · 28 juni 2024

Burgemeester van gemeente Castricum opent natuurbegraafplaats

Burgemeester van gemeente Castricum opent natuurbegraafplaats

Op de keurig onderhouden gemeentelijke begraafplaats Onderlangs aan de duinenrij, is een nieuw deel in gebruik genomen. wat is ingericht als ‘natuurbegraafplaats’.

Er is ruimte voor 380 natuurgraven, waar duurzaamheid en respect voor de natuur voorop staat. Er is een bloemenveld voor verstrooiingen en een speciale buiten aula voor buiten condoleances en ceremonies. Een natuurgraf is naar keuze vast te leggen voor 50 tot 100 jaar, tegen geringe kosten en is onderhoudsvrij voor nabestaanden. Het is de tweede natuurbegraafplaats in Noord-Holland.

De natuurbegraafplaats werd officieel in gebruik genomen door burgemeester Ben Tap, waar veel belangstellenden op af waren gekomen. Men kon kennis maken met deze nieuwe manier van begraven, er waren voorbeelden van grafkisten, manden en kleden, allemaal van natuurlijke materialen.

Na de toespraak van burgemeester Ben Tap was er de mogelijkheid om de locatie te bekijken en vragen te stellen. Onder de klanken van Shantykoor De Skulpers en onder het genot van een hapje en drankje, kon men napraatten, over deze nieuwe manier van begraven, waar een grote belangstelling voor is.

error: Content is protected !!