Dijk en Waard · 18 juni 2024

Necker start onderzoek onder inwoners Sint Pancras en Koedijk over ervaringen met Dijk en Waard

Dijk en Waard pleit voor gemeentelijk beleid tegen discriminatie

Vanaf maandag 17 juni kunnen inwoners van Sint Pancras en Koedijk via een vragenlijst delen wat hun ervaringen zijn met de gemeente Dijk en Waard. De vragenlijst is opgesteld door onderzoeksbureau Necker, dat in opdracht van het ministerie van Binnenlandse Zaken het onderzoek uitvoert. Inwoners kunnen de vragenlijst tot 8 juli invullen via www.onderzoekdijkenwaard.nl 

Inwoners kunnen zelf kiezen over welke delen van de vragenlijst ze hun mening willen geven. Het invullen van de vragenlijst duurt ongeveer 3 tot 12 minuten. Inwoners die de vragenlijst liever op papier invullen, kunnen op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur gratis bellen naar 0800-7575755 om een papieren vragenlijst aan te vragen. Ook is een papieren vragenlijst op te halen bij dorpshuis De Geist aan de Vinkenlaan 7 in Sint Pancras, De Binding aan de Bosgroet 2 in Zuid-Scharwoude of het gemeentehuis aan de Parelhof 1 in Heerhugowaard. Necker behandelt de antwoorden vertrouwelijk en verwerkt de gegevens anoniem. 

Wat onderzoekt Necker nog meer? 

Naast het inwonersonderzoek houden de onderzoekers van Necker ook interviews met gemeentemedewerkers en analyseren ze documenten om te kijken hoe het ervoor staat in Sint Pancras en Koedijk. Daarbij ligt de focus op de nabijheid van de gemeente, betrokkenheid van inwoners en leefbaarheid in de dorpen.  

Wat gebeurt er met de resultaten van het onderzoek? 

Op basis van de aandachtspunten die uit het inwonersonderzoek, interviews en documentanalyses komen, verkent Necker wat mogelijke oplossingen voor die aandachtspunten zijn. Na afloop van het onderzoek gaat de gemeenteraad van Dijk en Waard in gesprek over de resultaten en bekijken ze op welke manier Dijk en Waard deze resultaten mee kan nemen in haar beleid voor de gemeente. 

Necker start onderzoek onder inwoners Sint Pancras en Koedijk over ervaringen met Dijk en Waard
error: Content is protected !!