Heerhugowaard · 9 juli 2024

Bouw 146 appartementen Vaanpark Heerhugowaard start nog dit jaar

Bouw 146 appartementen Vaanpark Heerhugowaard start nog dit jaar

BPD gunt bouw groot aantal betaalbare huur- en koopwoningen aan Van Wijnen

Heerhugowaard, 8 juli 2024 – Vandaag kwamen Bas Kalter (ontwikkelingsmanager BPD | Bouwfonds Gebiedsontwikkeling) en Sjoerd Pronk (vestigingsdirecteur Van Wijnen Heerhugowaard B.V.) op de bouwlocatie Vaanpark bijeen voor de ondertekening van de formele opdrachtverstrekking voor de bouw van Blok 1 (‘de Linde’) van het nieuwbouwproject in de gemeente Dijk en Waard. Eind dit jaar wordt door Van Wijnen gestart met de bouw van 146 appartementen. Het betreft 81 middeldure huurwoningen die worden afgenomen door BPD Woningfonds en 65 koopappartementen met koopsommen onder de NHG-grens. Najaar 2026 wordt gebouw ‘de Linde’ naar verwachting opgeleverd.

Vaanpark
Vaanpark bestaat uit 343 compacte 2- en 3-kamerappartementen (50-70 m2) verdeeld over 3 verschillende appartementenblokken. Vanaf de entree van de wijk aan de oostkant lopen de gebouwen af in grootte. De drie gebouwen heten; ‘de Linde’, ‘de Eik’ en ‘de Olm’, vernoemd naar drie boomsoorten die in het gebied zullen voorkomen en passen bij de groene omgeving. De koop- en huurwoningen vallen binnen het betaalbare segment, de prijzen van de koopwoningen liggen onder de NHG-grens. De middenhuur- en koopwoningen komen in Blok 1, sociale huurwoningen en koopwoningen in Blok 2 en in Blok 3 komen alleen koopwoningen. Naast de realisatie van de appartementengebouwen, die ieder beschikken over een eigen binnentuin, wordt het gebied ook omgetoverd tot een parkachtige omgeving.


Duurzaam en gezond wonen

Een gezonde leefomgeving draagt bij aan een duurzame samenleving. Zicht op groen, (zon)licht in de woningen en een schoon binnenklimaat zijn dan ook belangrijke pijlers binnen het ontwerp van Vaanpark in Heerhugowaard. De binnentuinen en de parkachtige omgeving nodigen uit tot sporten, wandelen of fietsen. De duurzame woningen zijn goed geïsoleerd en uiteraard gasloos.De nieuwe wijk Vaanpark ligt aan de westkant van Heerhugowaard, op de grens van het stadscentrum, naast de wijk Broekhorn en het pittoreske Broek op Langedijk en vlak bij Alkmaar. Het NS-station en het (nieuwe) Stationskwartier van Heerhugowaard liggen op steenworp afstand.

Bouw 146 appartementen Vaanpark Heerhugowaard start nog dit jaar
error: Content is protected !!