FG Live in Heerhugowaard krijgt vuurdoop als poppodium

Op zondag 29 januari zijn de deuren open gegaan van FG Live in Heerhugowaard. Volgens eigenaar FG-Groep moet de voormalige Waerdse Tempel ‘de poptempel van Heerhugowaard’ worden.

Het eerste event in FG Live is een bedrijfsfeest van keuken- en sanitairspecialist FG-Groep, met optredens van Mart Hoogkamer, Gerard Joling, DJ La Fuente, Gebroeders Ko en The Partysquad.

Het is de bedoeling dat later dit jaar de eerste publieksconcerten worden gegeven op het vernieuwde podium. FG Live is op dit moment in gesprek met de gemeente Dijk en Waard over een alcohol- en exploitatievergunning. Het bedrijf verwacht dat deze binnenkort verleend wordt, waarna er meer bekend gemaakt gaat worden over de planning.

Op de locatie van FG Live was van 2006 tot 2012 het podium de Waerdse Tempel te vinden, dat bands als Golden Earing, BZN, De Dijk, Motorhead, Toto, Beth Hart en Jethro Tull programmeerde. Op 1 januari 2012 sloot de Waerdse Tempel definitief haar deuren. De exploitatie van het pand was niet meer rendabel.

Fred Grifhorst, oprichter van FG-Groep: “Wie wel eens in de Waerdse Tempel is geweest, herkent het bijna niet meer terug. Er is een volledig nieuwe geluidsinstallatie en lichtinstallatie geplaatst en de akoestiek is sterk verbeterd. Met de komst van FG Live is de regio Heerhugowaard een multifunctioneel poppodium rijker dat ruimte biedt aan 2000 bezoekers’.

De FG-Groep is franchisebedrijf met bijna 150 vestigingen in Nederland, België en op Curaçao. Daarnaast heeft het een vastgoed en een evenemententak.