Bos der Omarming organiseert derde boomplantdag bij Geestmerloo

Op 11 maart a.s. organiseert het Bos der Omarming al weer de derde boomplantdag op Natuurpark Geestmerloo, voor ouders, familie en vrienden van een overleden kind. Ouders die een kind hebben verloren kunnen een boom aanvragen en die samen met andere families op de boomplantdag planten. Er zijn zeven boomsoorten om uit te kiezen: de iep, de linde, de berk, de els, de wilg, de haagbeuk en de zoete kers.* Elke boomsoort heeft andere eigenschappen en een eigen symboliek. De uiterste datum voor het aanvragen van een boom is 12 februari a.s.

Het planten van een herdenkingsboom is heel troost vol en het kan een fijne plek zijn om te bezoeken in alle jaargetijden. Het kiezen van een boom is een heel persoonlijk iets, zoals je hieronder kunt lezen. Karen vertelt waarom zij en haar man voor hun zoon Jake voor de eik gekozen hebben. Karen: “Ieder jaar gingen wij op zomervakantie naar mijn ouders in Engeland. Eén jaar, toen wij op het punt stonden om terug te keren naar Nederland, raapte Jake een gevallen eikel van de grond op en gaf die aan mijn moeder (zijn oma) met de woorden: “Oma, als je mij mist, pak dan deze eikel en denk aan me.” Toen wij een boom voor hem wilden planten was de keuze dus snel gemaakt, een eik voor Jake. De boom leeft voort, net als onze liefde voor Jake in ons voort leeft.

En natuurlijk heeft mijn moeder die oorspronkelijke eikel nog steeds. Ze bewaart hem zorgvuldig en pakt hem nog regelmatig.”
Alle bomen samen vormen een levend en groeiend monument voor de kinderen.
Voor het aanvragen van een boom: www.bosderomarming.nl
Voor meer informatie: info@hetbosderomarming.nl
NB Helaas is gebleken dat veel van de geplante eiken niet goed aanslaan. Daarom is het inmiddels niet meer mogelijk om een eik te planten.