Koedijk / Natuur · 27 juni 2024

IVN Natuurwandeling door Geestmerambacht

IVN Natuurwandeling door Geestmerambacht

Op zondag 7 juli organiseert het IVN (Instituut voor Natuureducatie en Duurzaamheid) weer een natuurwandeling door het Geestmerambacht. Twee enthousiaste gidsen nemen je mee door dit pareltje.

De voormalige vaarpolder is na een verkaveling in de vorige eeuw flink veranderd. De Kleimeer en omgeving liggen er nog ongeschonden bij. Het gebied heeft een rijke biodiversiteit. Het is nu volop zomer en veel vogels hebben volgroeide jongen. De late broeders zijn nog bezig met het groot brengen van hun kroost. Veel planten staan in bloei, zitten vol met insecten en de bomen staan vol in blad. We lopen langs de Kleimeer, bloemrijke graslanden en parkachtig bos. De gidsen vertellen je over de natuurlijke rijkdom maar ook over de historie van het gebied.

Starttijd is om 7:30 uur bij de parkeerplaats aan het eind van het Vlasgat in Koedijk. Trek stevige schoenen aan en heb je een verrekijker? Neem die dan mee. De excursie duurt ca. 1,5 uur. De wandeling is niet geschikt voor mensen die slecht ter been zijn.

Ga je mee? Deelname is alleen mogelijk na aanmelding vooraf via:
IVN Natuurwandeling door Geestmerambacht dijkenwaard@ivnnkl.nl.

error: Content is protected !!