Cursus zelfverdediging voor meiden van 13-20 jaar in Noord-Scharwoude

Meiden van 13 tot 20 jaar kunnen vanaf zondag 4 juni meedoen aan een cursus zelfverdediging in de gymzaal aan de Schoolstraat, bij Integraal Kindcentrum Waterrijk in Noord-Scharwoude.  Gedurende 6 weken werken zij van 10.30-12.00 uur aan hun weerbaarheid onder leiding van docent Ella Doesburg. De eigen bijdrage voor de 6 lessen bedraagt € 15,-. Aanmelden kan via de mail, info@funakoshi.nl.

Door middel van praktijkgerichte oefeningen leer je voor jezelf op te komen. Houding, stemgebruik, uitstraling en grenzen stellen zijn daarbij belangrijk. Lastige situaties worden besproken en je leert hoe je onveilige situaties kan herkennen en vermijden. In het fysieke gedeelte worden zelfverdedigingstechnieken geoefend. Hoe kun je loskomen als je wordt vastgepakt en plaats je een effectieve tegenaanval?

Dankzij een bijdrage uit het Lokale Sportakkoord van de gemeente Dijk en Waard kan karatevereniging Funakoshi de weerbaarheidstraining voor een laag tarief aanbieden. Voor wie na de cursus geïnteresseerd is om te blijven sporten, is het mogelijk een vervolgcursus te volgen bij Funakoshi, deze karatevereniging heeft afdelingen in Heerhugowaard, Schoorl, Heiloo, Alkmaar, Schagen en Hoorn.