Kom naar de instapdag ‘Auto van de Straat’

Autodelen wordt steeds populairder, scheelt ruimte in de straat en is beter voor het milieu. Op 1 en 2 april organiseren de provincie Noord-Holland en milieuorganisatie Natuur & Milieu samen met deelnemers van het project ‘Auto van de Straat’ een instapdag.

Tijdens de instapdag vertellen de deelnemers in Purmerend, De Rijp (Alkmaar) en Haarlem hoe autodelen werkt en wat hun ervaringen zijn. Daarnaast bieden ze een proefrit aan in een van de elektrische deelauto’s om de kennis over autodelen te vergroten. Geïnteresseerden zijn van harte welkom.

Locaties en tijden
Purmerend: zaterdag 1 april, 10.00 – 14.00 uur, parkeerterrein van Winkelcentrum Zwanebloem.
De Rijp: zaterdag 1 april, 10.00 – 16.00 uur, parkeerterrein bij Winkelcentrum ’t Boegbeeld.
Haarlem: zondag 2 april, 11.00 – 16.00 uur, Zaanenpark (zijde Mercuriusstraat).
Meedoen
Met het project ‘Auto van de Straat’ wil de provincie Noord-Holland samen met milieuorganisatie Natuur & Milieu bewoners laten ervaren hoe (elektrisch) autodelen werkt en ander reisgedrag stimuleren om Noord-Holland leefbaar en bereikbaar te houden. Ook gebruik maken van een deelauto? Dat kan! Tijdens de instapdag is het mogelijk om u hiervoor aan te melden. Tijdens de looptijd van het project ‘Auto van de Straat’ kan dat tegen gereduceerd tarief van € 2,50 per uur. Daarna blijft het mogelijk om een deelauto te gebruiken, maar tegen het reguliere tarief (afhankelijk van abonnementsvorm en in overleg met deelauto-aanbieder MobiGo).

Auto van de Straat
Veel mensen hebben een eigen (tweede) auto, terwijl ze die maar zelden gebruiken. Deze auto’s staan 95% van de tijd stil. Dat kost ruimte en geld. Een elektrische deelauto wordt optimaal gebruikt, is goedkoper én schoner en daardoor beter voor het milieu. Ook ontstaat er meer ruimte in de straat als bewoners samen een auto delen en daardoor hun eigen auto wegdoen. Bewoners uit de Boterbloem in Purmerend, Klipper in de Rijp en Indischestraat in Haarlem doen mee met de pilot van ‘Auto van de Straat’ en delen de auto’s tegen gereduceerd tarief. Daarna is de deelauto tegen het reguliere tarief/voorwaarden te gebruiken.

Meer informatie
Kom naar de instapdag of kijk op www.autovandestraat.nl. Wilt u weten wat de provincie nog meer doet om slim, schoon en veilig te reizen in Noord-Holland? Kijk dan op Smart mobility.