Bloemendagen Limmen 2023

Tot en met woensdag 3 mei 2023 is het weer tijd voor de Bloemendagen Limmen. Het dorp, met ongeveer 6.000 inwoners, wordt omgetoverd in een zee van lentebloemen. Vele mozaïeken en werkstukken gemaakt van hyacintenbloemen liggen door het hele dorp verspreid in de tuinen van de inwoners.

De uitgebeelde onderwerpen lopen zeer uiteen. Er is geen thema, iedereen is vrij om te maken wat hij wil. Actualiteiten, lokaal, nationaal en internationaal, zijn altijd een dankbaar gegeven en worden op humoristische, of op ernstige wijze naar voren gebracht. Daarnaast ziet u stripfiguren, portretten, schilderijen of zelfs hele bouwwerken op schaal nagemaakt, allemaal van dezelfde hyacintenbloemen. Natuurlijk zijn er ook andere vormen van bloemsierkunst te bezichtigen. Ook de bollenvelden staan in bloei, de straten zijn versierd en de tuinen worden door de bewoners voor dit evenement extra opgeknapt.

Maak een wandeling of fietstocht door het dorp om al het moois te bezichtigen. De Bloemendagen van Limmen zijn gratis te bezichtigen, de route wordt door middel van pijlen aangegeven.

Bijzonderheden in het programma:

Zondag 30 april
– 11.00 – 17.00 uur Oldtimer Fair in het park aan de Vuurbaak met o.a. Stoommachine, draaimolen, ijskar, patatkar, gebak, kunst, streekwinkel, planten, muziek van High Fever, tractoren.
– 12.15 Toezingen van de prijswinnaars op locatie bij de prikploeg

Het mozaïek ‘Laat Gelijkheid Bloeien van prikploeg Zomaar. (Foto: Stichting Bloemendagen Limmen)