Natuur / Regio · 17 juni 2024

Gratis excursies in Kennemerduinen en duinen bij Castricum op Dag van de Duinen

Gratis excursies in Kennemerduinen en duinen bij Castricum op Dag van de Duinen

Wil jij meer weten over de samenhang tussen waterwinning en natuur? Ga mee op pad met deze fietsexcursie en ontdek de belangrijke rol die de duinen spelen bij de winning en zuivering van drinkwater.

Tijdens deze fietsexcursie vertellen we over de samenhang tussen waterwinning, beheer en natuur in de waterwingebieden van PWN. Al fietsend vertellen we je wat dit met elkaar te maken heeft. Water is onlosmakelijk verbonden aan natuur. Wat houdt dit in als je een drinkwaterproducent bent en ook een natuurbeheerder. Deze samenwerking noemen wij groen-blauw. We zien infrastructuur die alles te maken heeft met het zuiveren van water. Maar we zien ook dat dit samengaat met mooie, soms bijzondere natuur. Het duin is rijk aan bijzondere soorten. Bloemen, insecten en in de waterwingebieden de vele soorten vogels gebonden aan riet en open water. Misschien bloeien de orchideeën al?

Let op: Krijgt u binnen enkele minuten na het invullen van het aanmeldformulier geen bevestigingsmail in uw inbox (of spam)? Dan is uw aanmelding niet bij ons binnen gekomen. Stuur dan een mailtje naar esther@duinbehoud.nl

Aanmelden
Aanmelden of andere excursies bekijken kan via www.duinbehoud.nl/dagvandeduinen/gamee.

  • Datum: 29 juni 2024
  • Tijd: 10.00 – 12.00 uur
  • Startpunt: Bezoekerscentrum De Hoep
  • Afstand: Ca. 10 km per fiets: zorg voor je eigen fiets!
  • Max. Aantal 20
error: Content is protected !!