Ouderen doen poging tot wereldrecord stoelendans tijdens Nationale Beweegweek

Maandagmiddag 8 mei om 14.48 uur was het moment daar. Het record stoelendans 65+ is gevestigd door het Ouderenfonds met maar liefst 265 senioren, onder leiding van niemand minder dan Olga Commandeur. 

De recordpoging tijdens het beweegsymposium in Utrecht was de start van de Nationale Beweegweek voor ouderen, waarin het Ouderenfonds t/m 12 mei ruim zesduizend senioren in beweging brengt op meer dan 210 locaties in het land. 

En dat is niet alles, iedereen kan in deze week in beweging komen tegen eenzaamheid door op beweegvisite te gaan. Na de feestelijke beweegvisite, in de huiskamer van Olga op het podium ontvingen alle deelnemers een certificaat van hun deelname.

Tijdens het beweegsymposium kwamen 100 beweegprofessionals bij elkaar om de bewustwording over en aanpak van beweegarmoede te bespreken en diverse workshops te geven.

Minder of niet meer bewegen is een belangrijk signaal dat eenzaamheid op de loer ligt.  Daarom roept het Ouderenfonds  heel Nederland op om deze week op beweegvisite te gaan bij een senior en erop uit te trekken, want er is in ons land een enorm beweegtekort onder ouderen. 

Meer informatie vindt u op:

– https://ouderenfonds.nl/alles-over-het-beweegtekort  
– https://ouderenfonds.nl/ga-op-beweegvisite.

Foto: aangeleverd