Vanaf 11 december nieuwe dienstregeling bij NS

REGIO – De NS krijgt vanaf 11 december 2022 een nieuwe dienstregeling. De belangrijkste veranderingen vanaf 11 december zijn:

  • De treinen worden met meer dan 30% verlengd
  • Van maandag t/m donderdag rijdt tussen Eindhoven, Utrecht en Amsterdam weer iedere 10 minuten een trein
  • Op een aantal rustige trajecten rijden minder en kortere treinen

Met deze aanpassingen hoopt de NS meer zitplaatsen te bieden, maar kan het op een aantal trajecten nog steeds erg druk zijn.

Er reizen minder reizigers met de trein dan voor corona. Ook reizen mensen op andere dagen en momenten. Met de nieuwe dienstregeling houdt de NS hier rekening mee. De NS creëert zo in de drukke weekenden 10% meer zitplaatsen. En door de week rijdt de NS  op vrijdag met minder treinen, omdat er dan ook minder reizigers zijn. Op deze manier maakt de NS een meer betrouwbare dienstregeling, zodat u weet waar u aan toe bent.


Vanaf 27 december 2022 t/m 6 januari 2023 rijden de treinen een vakantiedienstregeling. Tijdens de kerstvakantie reizen er minder mensen met de trein.

Plan voor vertrek uw reis van deur tot deur in de Reisplanner. Want in de nieuwe dienstregeling vertrekken treinen soms van een ander perron of op een ander tijdstip dan u gewend bent. U ziet dan ook gelijk hoe uw trein aansluit op de bus, tram of de metro.