Vernieuwde kabouterpad in Schoorlse Duinen vanaf woensdag 22 maart geopend

Wist je dat er in de Schoorlse Duinen kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar! Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter…

Het kabouterpad start bij Buitencentrum Schoorlse Duinen. Met een puntmuts op loop je samen met je ouders een route van 1 kilometer. Onderweg luister je naar een verhaal uit de Kabouter-klapkaart en doe je Kabouteropdrachten. Zoek onderweg naar het volgende kabouterpaaltje voor de juiste route. Als aandenken maak je zelf een natuurschilderij, die je thuis kan neerzetten. Na afloop mag je de rugzak én de materialen mee naar huis nemen. Zie je buiten die duinkabouter staan? Hij wijst je de weg. Veel plezier!

Het kabouterpad als schoolreisje
Ben je op zoek naar een leuk schoolreisje in Noord-Holland? Je kunt het kabouterpad in de Schoorlse Duinen ook lopen met je klas. De kosten zijn dan vanaf € 2,50 per kind. Neem contact op met Buitencentrum Schoorlse Duinen om de mogelijkheden te bespreken.