Sport · 11 juli 2024

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon

Brinkman zou eigenlijk vorig jaar al van start gaan bij de World Atletics Platinum Label marathon, maar moest toen kort voor de wedstrijd haar limietpoging voor de Olympische Spelen staken. Sportorganisatie Le Champion is zeer verheugd dat zij als één van Nederlands beste marathonloopsters opnieuw kiest voor Amsterdam

Nienke over haar deelname in Amsterdam: “Ik kijk er enorm naar uit om in Amsterdam te lopen. Ik vond het jammer dat ik vorig jaar niet kon starten, waardoor de keuze nu niet moeilijk was. Het is super speciaal om met 45.000 mensen door de hoofdstad te lopen.”

In dit Olympische jaar was het voor Brinkman een race tegen de klok. Na Amsterdam bleef de blessure haar parten spelen en moest ze onder andere ook de marathon van Valencia laten schieten. Ze koos uiteindelijk voor een ultieme limietpoging in Hamburg, maar ook daar slaagde ze helaas niet in haar missie waardoor ze definitief ontbreekt in Parijs. Nu drie maanden later heeft Brinkman zich herpakt en lijkt haar blessure onder controle te zijn. De marathonloopster bereidt zich voor in het Zwitserse Sankt Moritz, waar zij op 1.800 meter hoogte traint.

De marathonloopster van het NN Running Team heeft een persoonlijk record staan van 2:22:51, gelopen in 2022. In datzelfde jaar won Brinkman historisch brons tijdens de Europese kampioenschappen in München, waar ze finishte in 2:28:52.

Internationaal veld
De TCS Amsterdam Marathon is één van de snelste marathons ter wereld en is mede dankzij de Platinum Label van de World Athletics ieder jaar verzekerd van een sterk internationaal deelnemersveld. Organisator Le Champion zal begin september, na de Olympische Spelen, de eerste internationale namen bekendmaken. Het parcoursrecord van de TCS Amsterdam Marathon staat bij de mannen op 2:03:39 (Tamirat Tola, 2021) en bij de vrouwen op 2:17:20 (Almaz Ayana, 2022).

Uitverkochte editie
Inschrijven voor de TCS Amsterdam Marathon is niet meer mogelijk. Begin april werd de limiet van 45.000 deelnemers vroegtijdig bereikt. Er zijn alleen nog startbewijzen beschikbaar voor de jeugdonderdelen, kijk voor meer informatie op www.tcsamsterdammarathon.nl.

Nienke Brinkman maakt op zondag 20 oktober haar comeback tijdens de TCS Amsterdam Marathon
error: Content is protected !!