Sport · 3 juli 2024

Saxo Dam tot Dam FietsClassic presenteert twee nieuwe onderdelen 

Saxo Dam tot Dam FietsClassic presenteert twee nieuwe onderdelen 

– Een speciale Ladies Ride van 50 km en de Ultimate Ride van 200 km –

Op zondag 22 september staat de 16e editie van de Saxo Dam tot Dam FietsClassic op de fietsagenda. Met afstanden van 40, 60, 90, 110 en 160 km is deze fietsklassieker altijd al leuk voor iedereen. De dag wordt nog specialer dankzij de toevoeging van de Ultimate Ride van 200 km. Als opwarmer voor deze septemberzondag fietst sportorganisatie Le Champion op vrijdagavond 12 juli een speciale Social Ride, Ladies Only, vanuit Amsterdam. 

De Saxo Dam tot Dam FietsClassic is een uniek fietsevenement. Met de start op de Dam in Amsterdam en de unieke passage door de IJtunnel begint de tocht al bijzonder. Maar er is onderweg, ten noorden van Amsterdam, meer te zien en beleven. Afhankelijk van de afstand die men fietst worden dammen als Zaandam, Obdam, Volendam en Monnickendam aangedaan. 

Zomeravondrit exclusief voor vrouwen 
Een nieuw concept van sportorganisatie Le Champion is de speciale Ladies Ride op vrijdagavond 12 juli, als opwarmer voor het echte werk in september. Vanuit het Westerpark in Amsterdam wordt in kleine groepjes een rit van 50 km gereden. Deze laagdrempelige rit is exclusief voor iedere vrouw die veel of weinig fietst, zich comfortabel voelt om in een groep te fietsen of het toch nog een beetje spannend vindt. Bij het lage inschrijftarief is een drankje op het Westergasterras inbegrepen. Deze avond draait vooral om het gezellig samenzijn en van elkaar leren terwijl er een mooie route gefietst wordt. Het beleven van een fietsevenement, maar dan in kleine vorm. 

Saxo Dam tot Dam FietsClassic presenteert twee nieuwe onderdelen 

De Ultimate Ride van 200 km 
Voor iedereen die op zondag 22 september toch liever meer uitdaging heeft dan de tot nu toe langste afstand van 160 km, heeft de organisatie de ultieme uitdaging aan de Saxo Dam tot Dam FietsClassic toegevoegd. De Ultimate Ride is maar liefst 200 km lang en brengt je van Amsterdam naar Rotterdam en terug. De uitgestippelde route brengt de fietsers dus niet alleen langs de dammen van Noord-Holland, maar ook langs die van Zuid-Holland. 

Saxo Dam tot Dam FietsClassic presenteert twee nieuwe onderdelen 

Het unieke aan deze tocht is dat de deelnemer zelf kiest waar op de route hij start en finisht. Alle deelnemers krijgen de route als GPX-file en fietsen langs unieke highlights zoals de Ringvaart, Rottemeren, Van Brienenoordbrug, Kinderdijk, De Vlist, de Meije en natuurlijk de Amstel. Onderweg zijn speciale verzorgingsposten ingericht bij restaurants waar een appeltaartje, pannenkoek en tosti klaarstaan voor alle klasbakken die de uitdaging van 200 km aangaan. De Dam in Amsterdam kan voor deze afstand als start-, finish-, of verzorgingspostlocatie gebruikt worden. 

Fietsklassieker voor iedereen 
Door de vijf verschillende afstanden was de Saxo Dam tot Dam FietsClassic al een fietsevenement voor iedereen. Dat is de afgelopen jaren ook te zien geweest aan de grote variëteit in fietsen waar deelnemers mee aan de start verschenen. Van de racefiets tot de stadsfiets en van de handbike tot de tandem: niets is te gek om van Dam tot Dam te rijden. 

Dankzij de toevoeging van de nieuwe laagdrempelige rit van 50 km speciaal voor vrouwen en de echte uitdaging van 200 km voor doorgewinterde fietsers, is de Saxo Dam tot Dam FietsClassic nóg een stukje specialer geworden. Inmiddels staan er al meer dan 1.000 fietsers ingeschreven voor de verschillende afstanden. Wil je er op vrijdagavond 12 juli of zondag 22 september ook bij zijn? Bemachtig dan snel je startbewijs via www.saxodamtotdamfietsclassic.nl.

error: Content is protected !!