Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

OPGELET! Serie-aanrander Alkmaar mogelijk opnieuw actief (VIDEO)

Tussen 17 en 20 mei 2021 zijn twee vrouwen in Alkmaar aangerand door een fietser. Een derde vrouw had last van een fietser die hinderlijk dicht bij haar bleef. De politie houdt er rekening mee dat een serie-aanrander – die eind 2020, begin 2021 zo’n dertig slachtoffers maakte – opnieuw heeft toegeslagen.

Slachtoffers bij billen gegrepen
Vrijwel alle slachtoffers werden tijdens het wandelen of joggen lastiggevallen door een fietser. De persoon op een herenfiets benaderde de vrouwen van achteren en greep hen vervolgens bij de billen.

WEES ALERT!
De politie in Alkmaar wil niet alleen opnieuw vrouwen waarschuwen om alert te zijn, maar ontvangt ook graag tips om de dader(s) zo snel mogelijk op te pakken.

Aanranding op de Helderseweg
Op maandagavond 17 mei rond 22.50 uur werd een wandelende vrouw op de Helderseweg aangerand. De huidskleur van de dader kon ze niet zien, wel dat hij een gemiddelde lengte had, een grijze/groene jas met capuchon droeg en reed op een donkere sportieve herenfiets of mountainbike; zwart of donker van kleur.

Bewakingsbeelden van de verdachte
De politie heeft bewakingsbeelden van een verdachte jongeman op een fiets. Deze beelden zijn op zo’n vier minuten fietsen vanaf de Helderseweg gemaakt op de Achterstraat. Aangezien de politie er rekening mee houdt dat de jongeman op de beelden nog minderjarig is, is hij onherkenbaar gemaakt. Hij krijgt twee weken de tijd om zich te melden. Daarna zal hij herkenbaar worden getoond.

Aanranding op Haydnpad
Enkele dagen later – op donderdag 20 mei – werd een hardloopster aangerand door een man op een herenfiets op het Haydnpad in de Bergermeer, nabij de hondenuitlaatplek. Deze dader zou een lichte huidskleur hebben en een cremekleurige broek hebben gedragen. Tevens droeg hij een bordeauxrode jas met capuchon – welke door eerdere slachtoffers ook is opgevallen – witte sportschoenen en een lichtblauwe rugzak.

Verdachte fietser
Woensdagmiddag 19 mei rond 14.00 uur werd een hardloopster op de Houtweg benaderd door een fietser die heel dicht bij haar kwam rijden en vervolgens richting de Hertenkamp wegfietste. Ook deze man droeg een bordeauxrode jas met capuchon. Hij reed op een grijze fiets.

Bordeauxrode jas
De genoemde bordeauxrode jas is bij de incidenten begin januari ook al opgevallen. Hoewel eerdere en recente gebeurtenissen overeenkomsten lijken te hebben, onderzoekt de politie nog of het om een of meerdere daders gaat.

Lastiggevallen? Bel 112
Bent u lastiggevallen? Neem dan direct contact op met 112. U vergroot daarmee de kans dat de dader(s) in de buurt wordt gevonden. Door het plaatsen van een melding, helpt u tevens mee daders te vinden en nieuwe slachtoffers te voorkomen.

Geef uw informatie door
Het rechercheteam wil graag in contact komen met mensen die dader hebben gezien of vermoeden wie het zou kunnen zijn. Als u een naam doorgeeft, hoeft u niet bang te zijn dat de politie meteen zomaar iemand oppakt; er wordt altijd gezocht naar extra bewijs. Beschikt u over camera’s in de omgeving? Kijk dan alstublieft of er verdachte personen op staan en upload uw beelden via het tipformulier.

Politie Opsporingstiplijn (gratis): 0800 – 6070
Meld Misdaad Anoniem (gratis): 0800 – 7000