Koning negeert adviezen RIVM en kabinet en gaat gewoon op vakantie

Het kabinet heeft in deze moeilijke coronatijd de Nederlanders opgeroepen om zo min mogelijk te reizen. Onze Koning heeft daar blijkbaar geen boodschap aan. Hij en zijn gezin genieten op dit moment van een heerlijke vakantie op Griekenland. Zij hebben daar een ‘vorstelijk’ huis op Peloponnesos.

Tijdens de wekelijkse persconferentie van vicepremier De Jonge bleek dat de koninklijke familie niet thuis was en in een vliegtuig zat. De Jonge wist daar niets van, meldt de NOS. Het regeringstoestel bleek inderdaad te zijn geland op Griekse bodem.

De Rijksvoorlichtingsdienst beantwoordt geen vragen over de vakantie van Willem-Alexander en Máxima omdat het een privézaak is. Wel wordt benadrukt dat het koninklijk paar zich houdt aan de geldende corona-maatregelen en aan de reisadviezen. Waar de oranjes nu verblijven, is code-geel van kracht vanwege corona.

Thuis blijven
De Jonge zei op zijn persconferentie dat de corona-adviezen voor iedereen gelden, dus ook voor de koning.

Een aantal politieke partijen reageren geschokt op het nieuws. De meeste vinden dat de Oranjes het goede voorbeeld moeten geven door thuis te blijven.

Update: Koning Willem-Alexander en koningin Máxima breken hun vakantie in Griekenland af. Ze laten dat weten via de Rijksvoorlichtingsdienst. ,,We zullen onze vakantie afbreken. We zien de reacties van mensen op berichten in de media. En die zijn heftig, en die raken ons.”