Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Platina huwelijksgeluk Joep en Wil de Wit – Hoffstaetter uit Heerhugowaard

HEERHUGOWAARD – Ze waren er helemaal klaar voor om met hun buren te vieren dat de straat 25 jaar bestaat. Groot was de verbazing bij Joep en Wil de Wit –Hoffstaetter toen bleek dat ‘hun’ liedje van Nat King Cole in de straat speelde en burgemeester Blase met bloemen voor de deur stond om ze te feliciteren met hun platina huwelijksjubileum.

Het stel trad op 19 februari 1951 in Amsterdam in het huwelijk. Ze leerden elkaar zeven jaar daarvoor kennen na een bonte avond van hun beider jongerenverenigingen bij Slot Assumburg. Wil: “Toen in de ochtend de corveetaken verdeeld werden, bleven wij met zijn tweeën over. Toen stelde Joep voor om een endje te gaan wandelen. En dat was dat.” Op de vraag aan Joep waarom hij voor Wil gevallen is, is hij kort en bondig: “Omdat ze zo’n leuk vrouwtje is!” Toch was het bijna niet van een huwelijk gekomen. Joep werd voor militaire dienst drie jaar naar Nederlands-Indië uitgezonden. Hij schreef Wil elke dag een brief. Toch zag zij na een tijdje deze lange afstandsrelatie niet meer zitten en maakte het uit. Joep: “Toen ik thuis kwam zijn we elkaar weer tegengekomen en was het weer aan.”

Wil en Joep kregen drie kinderen; twee dochters en een zoon (deze laatste woont in Frankrijk). Inmiddels zijn er ook zes kleinkinderen en vijf achterkleinkinderen. Achttien jaar geleden streek het stel neer in Heerhugowaard, waar een van hun dochters woont.

Energiek stel

De inmiddels 92-jarige Wil en de 93-jarige Joep zijn nog altijd een energiek stel. Zo is Joep altijd aan het klussen in en om het huis en samen lopen ze elke dag minimaal twee keer 45 minuten.  Ook houden ze van een potje tafeltennis, zijn ze gek op dansen en wil Joep nog wel eens een stukje hardlopen. Spanje heeft een bijzonder plekje bij de twee; 32 jaar lang overwinterden ze in het Zuid-Europese land. Hun huis in Heerhugowaard heet dan ook niet toevallig Casa Blanca (Huize (de) Wit) .

De liefdesvlam tussen de twee brandt nog altijd volop. Toen Wil Joep onlangs vroeg om een kronkelpaadje in de tuin aan te leggen, maakte hij daar een paadje in hartvorm van. Ook wil hij nog weleens een serenade aan zijn vrouw brengen.

Foto aangeleverd