Nieuws uit je eigen regio!
Nieuws uit je eigen regio!

Rondleidingen op Nijenburg in Heiloo beginnen weer

De Historische Vereniging gaat in samenspraak met Vereniging Hendrick de Keyser weer starten met de rondleidingen op het huis Nijenburg. De datums op de zondagen zijn: 3, 17, 31 oktober, 7, 21 november, 19 december en 2 en 16 januari 2022. De rondleidingen starten naar keuze om 11.00 en 13.30 uur. 

Ervaren gidsen van de Historische Vereniging Heiloo leiden u door de verschillende vertrekken van het huis en bij het poppenhuis krijgt u een prachtig verhaal. En heel speciaal, u drinkt koffie in de originele keuken. De kosten zijn € 7,50. Pinnen kan. Aanmelden op nummer 06-51718363 is zeer gewenst.

Na de rondleiding kunt u ook het Historisch Museum op Landgoed Willibrordus bezoeken. Ook daar is veel interessants te bekijken. Het museum is bijzonder trots op het feit dat het twee schilderijen met daarop het echtpaar Cornelis en Johanna Elisabeth van Foreest-Loopuyt in bruikleen heeft gekregen. Binnenkort leest u daar meer over.

Ook is de tentoonstelling ‘Het Malevoort en het Baafjespolderdijkje’ nog te zien. Van dit gebied (Heiloo-West) hebben fotografen van de HAF 55 prachtige foto’s gemaakt. De foto’s zijn in het museum te koop. De voorraad van het boek dat is verschenen bij deze tentoonstelling begint te slinken, dus mocht u interesse hebben wacht dan niet te lang.

De bescheiden tentoonstelling ‘Heiloo-Indië en Indonesië-Heiloo’ trekt veel bezoekers en daar is de vereniging bijzonder trots op. 

Tot slot: Half november willen we een tentoonstelling maken over het schoolleven van Heilooërs. De tentoonstellingscommissie is op zoek naar uw schoolfoto’s, rapporten, lesmateriaal, herinneringen en alles wat u wilt laten zien in deze aankomende tentoonstelling. Voor inlichtingen kunt u bellen met 06-20546574.

De openingstijden van het Historisch Museum zijn: dinsdag 19.00-21.00 uur, zaterdag en zondag 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis voor leden en voor (nog) niet-leden. Wees welkom!