Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

RONNIEFEST: 20 jaar K1 Cultmedia en eerbetoon aan overleden oprichter Ron Hamers

Een jubileumviering én een groot eerbetoon aan de vorig jaar overleden Ron Hamers, oprichter van film- en mediaorganisatie Stichting K1 Cultmedia. Dat is Ronniefest, op 28 augustus 2021 in broedplaats HAL 25 in Alkmaar. Op deze dag bestaat K1 Cultmedia 20 jaar. Het leven van Ron wordt gevierd en de veelzijdige creativiteit van K1 wordt vertoond. Een mooie feestavond vol programmering op het gebied van muziek, kunst, filmactiviteiten en filmvertoningen. Met een terugblik op de projecten uit de geschiedenis van K1 en Ron. Natuurlijk inclusief rijkgevulde bar en hapjes. Iedereen is welkom!

Ron Hamers

Zijn hele leven heeft Ron zich met passie ingezet voor kunst en cultuur in Alkmaar en daarbuiten. Ron bedacht K1 ooit als afstudeerproject met als doel filmproducties te maken voor de kunst- en cultuursector. Hij inspireerde kinderen en jongeren met film & animatie workshops, collega’s en kunstenaars met zijn creativiteit, kennis en expertise in film, fotografie, techniek en ambacht. Voor HAL 25 heeft Ron veel betekend met verschillende film- en videoprojecten, Kinderen aan Zee, Kunst tot de Nacht, Zalige kerstvlucht en veel andere mooie HAL-evenementen. Ronniefest moet heel Alkmaar inspireren om onbegrensd te creëren door het levenswerk van Ron te tonen.

Programma

Op 28 augustus start het festival om 18.00 uur. Natuurlijk zijn er fragmenten uit het K1-archief te zien. Kunstenares Charlotte Samuels maakt ter plekke een stop motion film, waar het publiek getuige van is. Het resultaat wordt later op de avond vertoond. Kunstenaar Steven Hoes maakt een bijzondere TV-kunstinstallatie. Als bezoeker stap je zo in de VR-dansfilm ‘Guerilla’ van Danstheater AYA, duik je de Cinecaravan binnen voor een bijzondere documentaire en kun je je in de ‘makersspace’ uitleven met houtkunst. Spreek een boodschap in door een reageerbuis en er wordt ter plekke een soundbite van gemaakt. Animaties gemaakt door jongeren uit azc’s worden vertoond.

Er is ook ruimte voor live muziek! Zo speelt Santiago Ziza om 19.30 uur Portugese wereldmuziek en gaat om 20.30 uur de punkband Counter Sound los op het podium. De eerste producties van K1 waren in het legendarische krakersdomein Parkhof, een oud muziekcentrum en podium in Alkmaar waar alternatieve muziek werd gespeeld. Ron was ook punk in zijn jonge jaren.

K1 Cultmedia

Stichting K1 Cultmedia is opgericht door Ron Hamers, Wim Vlaming en Marianna Bouquet en maakt filmproducties voor de kunst- en cultuursector. K1 Cultmedia heeft in Alkmaar samengewerkt met o.a. HAL 25, De Kaasfabriek, Unieke Zaken, Artiance, TAQA Theater De Vest, Bibliotheek Kennemerwaard, Grafisch Atelier Alkmaar, Karavaan en Filmhuis Alkmaar. Buiten Alkmaar werkte K1 voor (inter)nationale en theater- en dansgezelschappen. Uit de meer dan 200 registraties die gemaakt zijn door K1 in 20 jaar, zijn er veel opgenomen in het archief van het Theater Instituut.

Praktische info

Ronniefest: 28 augustus 2021, 18:00 – 00:00Meer informatie en tickets: www.hal25.nl/ronniefest HAL 25, Pettemerstraat 15 Alkmaar