Nieuws uit je eigen regio!
Nieuws uit je eigen regio!

SocialBoost helpt jongeren uit de dip!

Op 26 april start MEE & de Wering het project SocialBoost!  Ben je tussen de 14 en 27 jaar en woon je in Alkmaar, Bergen, Castricum, Heiloo of Uitgeest dan kun je je opgeven via de website van Social Boost. Aanmelden kan met een vriend of vriendin, of alleen. Meld je je alleen aan dan wordt je gekoppeld aan een maatje. Deelname is gratis.

Draag iets positiefs bij aan jouw omgeving

Als deelnemer krijg je letterlijk een sociale boost en draag je tegelijkertijd iets positiefs bij aan jouw omgeving. Als duo of in groepsverband gaan jullie aan de gang met toffe activiteiten, masterclasses en challenges die uitdagen om samen en voor anderen bezig te zijn. 

8 weken lang elke week een challenge

Deelnemers doen vanaf 26 april acht weken lang elke week een challenge. Deze opdracht voer je uit samen met een ‘maatje’ en gaan over actuele thema’s zoals duurzaamheid, sporten en bewegen, andere culturen en het verbeteren van de wijk. Het kan bijvoorbeeld kokkerellen zijn, of samen de buurt opknappen. Daarnaast zijn er vier masterclasses en is er elke dag een ‘energyboost’: een appje van de coach met een leuke opdracht, bijvoorbeeld een opdracht, rebus of vlog maken. 

Geldprijs

Voor de top 3 beste duo’s is een heuse geldprijs te winnen! Het duo dat de challenges het beste uitvoert, wint aan het eind van het project € 300. Het stel dat op de tweede plaats komt wint € 200 en het derde duo wint € 100.

Energiekick

Volgens coach Sanne van MEE & de Wering snijdt het mes bij dit project aan meerdere kanten: “Ten eerste geeft SocialBoost de jongeren, die al maanden weinig te doen hebben, weer een echte energiekick. In beweging komen en wat afspreken met iemand anders; daardoor ga je je lekkerder voelen. Door samen met een ander iets te doen wat je nog nooit gedaan hebt, kom je met nieuwe mensen en dingen in aanraking. Daar leer je van. En ten slotte doen de deelnemers ook opdrachten waarbij ze wat voor anderen betekenen. Dat geeft een voldaan gevoel en draagt wat bij aan de omgeving.”