Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Stimuleringsbonus voor Ping Pong Alkmaar

Op Dinsdag 6 april, Wereld Tafeltennis Dag, heeft Ping Pong Alkmaar een Stimuleringsbonus van € 250,- euro ontvangen van de Nederlandse én Wereld Tafeltennisbond voor hun initiatief om meer meisjes en dames bij de clubs te krijgen. Ze zijn winnaars van de NTTB FEMpowerment-actie.

Come and try event
Ping Pong Alkmaar gaat een ‘come and try event’ speciaal voor meisjes en dames organiseren. Hierbij zetten zij een rolmodel in om de deelneemsters te enthousiasmeren en te  inspireren voor tafeltennis. Zij hebben een brede doelgroep voor, van jong tot oud, en hebben specifiek aandacht voor het betrekken van speelsters met een beperking en meisjes en dames met een migratie-achtergrond.

Het doel is om een om meisjes- en vrouwencompetitie teams bij Ping Pong Alkmaar te hebben. “Wij zijn eerder al begonnen met een nieuwe sessie alleen voor basisschool meisjes en willen dat nu uitbreiden”, aldus Mark Smith, oprichter en hoofdcoach van Ping Pong Alkmaar

Het uiteindelijke doel is een gezondere vertegenwoordiging van meisjes en vrouwen binnen de club. “Een verhouding van 50% meisjes en vrouwen zou een perfecte situatie zijn. Wat ook belangrijk is dat we kunnen inspireren en aanmoedigen om hun in te kunnen zetten als b.v. coach, scheidsrechter, administratie etc. voor de club.”

“We hebben de laatste jaren speciale evenementen op de ITTF-wereld tafeltennis dag gedaan. Dit jaar gebruiken we WTTD 6 april gebruiken als de startdatum van het meisjes/damesproject. De stimuleringsbonus helpt ons daarbij”, sluit Mark af.