Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Stuntprijzen voor alcohol aan banden, maar ‘happy hour’ in kroeg blijft

Op 1 juli aanstaande gaat de nieuwe alcoholwet in werking waardoor slijterijen, webshops en supermarkten niet langer mogen stunten met de prijs van hun waren. Kratten bier voor een tientje, 2 halen 1 betalen en koop 1 betaal de tweede voor 50% van de prijs is dan voorbij.

Het ministerie van Volksgezondheid heeft onderzoek laten doen naar wat al die kortingen heeft op de verkoop van alcohol en de verkopers en kopers. Uit dit onderzoek gehouden door Panteia komt naar voren dat zodra er een kortingsactie werd gehouden dit grote invloed op de verkoop van het alcoholisch product had.

Deskundigen denken dat het verbieden van de kortingsacties weinig zoden aan de dijk zal gaan zetten, ‘supermarkten verkopen nog altijd het veel goedkopere huismerk bier,’ aldus deze deskundigen. Wel denken de deskundigen dat het duurdere bier in kratten minder zal gaan worden verkocht nu daar geen stuntaanbiedingen meer mee mogen worden gehouden.

Bij de wijndrinkers ligt het anders volgens deze zelfde deskundigen, ‘Omdat het aanbod van wijn in supermarkten en slijterijen enorm is valt de herkenbaarheid weg, en daarnaast kopen de meeste wijndrinkers zelden meer dan 2 flessen tegelijk, het verbod heeft enkel zin voor mensen die hun wijn per doos inslaan.