Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Te koop aangeboden: Politiebureau Heiloo inclusief verhoorkamers en arrestantencellen

Wie wil het oude politiebureau van Heiloo? Wonen met uitzicht op de Witte Kerk, en je wijnkelder in een arrestantencel. Of: je bedrijf vestigen in het hart van het dorp, compleet met fitnesskelder.

Het pand wordt op 10 juni geveild, zo staat op de website van makelaar MVGM. Het perceel van meer dan duizend vierkante meter ligt in het centrum van Heiloo, bij de rotonde van de Kennemerstraatweg met de Raadhuisweg en de Dokterslaan.

Het gebouw zelf heeft een kelder met kleedruimtes en sanitair. Op de begane grond is een receptie, kantoorruimten, verhoorkamers en ook de arrestantencellen. Op de twee verdiepingen zijn ook weer kantoren en opslag- en technische ruimtes. In totaal heeft het een vloeroppervlak van 880 vierkante meter.

Parkeerplaats

Aan de kant van de Kennemerstraatweg is een parkeerplaats voor vijf voertuigen, die met een hek kan worden afgesloten. Het pand dateert uit 1988, zo blijkt uit informatie van makelaar MVGM.

Het perceel wordt door de gemeente Heiloo betrokken bij de herinrichting van het gebied rond de Witte Kerk en winkelcentrum ’t Loo. De gemeente zelf zal niet meebieden op het pand, zo meldde wethouder Peter van Diepen onlangs.

Bron: NHD / Henk-Jan den Ouden