Nieuws uit je eigen regio!
Nieuws uit je eigen regio!

Tweede Kamer wil spoedadvies OMT ivm snel oplopende besmettingen

Clubeigenaren die de deuren weer sluiten omdat jongeren veel frauderen met coronatesten. Binnen een week tijd is het aantal besmettingen van gemiddeld 800 naar ruim 3000 opgelopen en de Tweede Kamer is nu bang dat Nederland binnen Europa weer code rood gaat worden wat weer veel weerslag heeft op Nederlandse vakantiegangers die naar het buitenland op vakantie willen.

Het OMT. komt aan het einde van de dag met een advies naar het kabinet, mogelijk gaat de natte horeca weer dicht, de natte horeca zijn o.a nachtclubs, discotheken en kroegen. Maar ook festivals lopen de kans dat zij de boel weer moeten afzeggen, of dat er een verplichte pcr-test bij de ingang van het festivalterrein moet komen.

Ondertussen laat minister de Jonge weten niet zomaar nieuwe maatregelen wil gaan invoeren, woensdagavond vertelde de minister in de Tweede Kamer dat hij eerst het advies van het OMT. afwacht en dat vrijdag in de ministerraad gaat bespreken. Ondertussen blijkt onder jongeren vooral long covid steeds vaker voorkomt en er in 1 week tijd 100 jongeren met long covid in het ziekenhuis zijn opgenomen.

Mensen met Long COVID hebben klachten zoals vermoeidheid, kortademigheid, pijn op de borst, spierpijn, hoofdpijn, hartkloppingen, aanhoudende verhoging, langdurig verlies van reukvermogen, of kampen met een depressie of vergeetachtigheid. Dat laatste wordt vaak ‘brain fog’ genoemd. Sommige van die klachten blijven lang bestaan, maar de ernst ervan kan wel afnemen in de loop van de tijd.