Nieuws uit Alkmaar en de regio!
Nieuws uit Alkmaar en de regio!

Walk to Fight Cancer 2021 – Alkmaar zet zich al wandelend in voor kankeronderzoek

Op zaterdag 10 juli 2021 organiseren diverse betrokken en enthousiaste vrijwilligers voor Stichting Fight cancer speciale wandelingen in steden en dorpen door heel Nederland. In Alkmaar wordt dit event georganiseerd door Lions Alkmaar, Alkmaar Sport en wandelvereniging Klaar mee-Loop mee. Walk to Fight Cancer is een wandeling met een lach en een traan, vol passie en sportiviteit. Deelnemers aan de wandeling werven fondsen voor kankeronderzoek door fondsen te werven bij onder andere familie en vrienden. De opzet is kleinschalig en uiteraard worden de op dat moment geldende coronaregels in acht genomen.

In 2020 is er tijdens de eerste editie van Walk to Fight Cancer op 10 locaties coronaproof gewandeld en is er binnen zes weken ruim € 90.000 opgehaald. Dit jaar wordt er op 10 juli in 12 steden op een veilige en verantwoorde manier gewandeld met een leuke activiteit op de route. De te wandelen afstanden zijn 12,5 of 25 km en gaan dwars door de natuur rondom de deelnemende steden en dorpen. Deelnemers kunnen zich laten sponsoren door vrienden, bekenden en familieleden.

De geworven fondsen worden gebruikt om baanbrekende kankeronderzoeken te steunen die door Fight cancer zijn geselecteerd, zoals onderzoek naar een nieuwe vorm van immunotherapie en onderzoek waarbij kunstmatige intelligentie wordt ingezet om borstkanker beter te diagnosticeren.

Onderzoek naar kanker is en blijft noodzakelijk, omdat kanker nog steeds doodsoorzaak nummer 1 is in Nederland. Helaas heeft bijna iedereen in zijn of haar omgeving te maken met deze ziekte. Daarom wil Fight cancer een platform bieden om een gevoel van machteloosheid om te zetten in positiviteit en kracht door samen in actie te komen.

Meer informatie en aanmelden: www.lionsalkmaar.nl/walk-to-fight-cancer/

Over Fight cancer
www.walktofightcancer.nl
Onder het motto ‘Love life. Fight cancer.’ wil Stichting Fight cancer heel Nederland inspireren om samen in actie te komen voor meer onderzoek naar kanker. Iedereen kan een bijdrage leveren: door een eigen actie te starten, deel te nemen aan een van onze lokale evenementen door het hele land, geld te doneren of vrijwilliger te worden.

Met de fondsen die zij werven, financieren zij via KWF Kankerbestrijding wetenschappelijk kankeronderzoek en preventie. Dat zorgt voor meer genezing en minder kanker, en is daarom van levensbelang. Samen zetten zij in voor een wereld waarin kanker geen dodelijke ziekte meer hoeft te zijn. Fight cancer houdt zich aan de richtlijnen van het CBF. Kijk voor meer informatie over de stichting op fightcancer.nl