112 / Alkmaar · 29 februari 2024

Explosie aan de Lorreinenlaan in Alkmaar. Politie zoekt getuigen

Op woensdag 28 februari vond er een ontploffing door zwaar vuurwerk plaats bij een woning aan de Lorreinenlaan in Alkmaar. Omdat het vuurwerk vlak voor de voordeur tot ontploffing kwam, raakte de woning niet beschadigd. Ook raakte niemand gewond. Er is hier dus sprake van een poging vernieling. De politie doet onderzoek een zoekt getuigen, mensen met informatie en camerabeelden.

Omstreeks 21.00 uur vond de poging vernieling plaats. Onderzoek heeft uitgewezen dat er vermoedelijk een conflict in de relationele sfeer aan ten grondslag licht. Deze poging vernieling heeft geen verband heeft met de eerdere explosies van afgelopen maanden in Alkmaar.

Getuigenoproep

De politie roept getuigen of mensen die informatie hebben op om zich te melden. Heeft u iets verdachts gezien aan de Lorreinenlaan tussen 22.30 uur en 23.00 uur maar nog niet met de politie gesproken? Neem dan direct contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844 of via het onderstaande tipformulier. Graag onder vermelding van zaaknummer 2024043724. Liever anoniem informatie doorgeven? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem: 0800-7000.

error: Content is protected !!