112 / Heerhugowaard · 11 maart 2024

Ondanks cameratoezicht toch weer explosie op de Middenweg in Heerhugowaard

Vannacht was er weer een explosie op de Middenweg 415 in Heerhugowaard. Gisteren nog plaatste de gemeente bij dat adres twee camera’s. De politie heeft de beelden van die camera’s van vannacht zeker gesteld en doet onderzoek. Burgemeester Poorter is goed kwaad na deze nieuwe explosie.

Burgemeester Poorter bezoekt maandagmiddag de direct omwonenden om hen een hart onder de riem te steken. “Als gemeente probeer je met camera’s de veiligheid van bewoners en omwonenden te garanderen. Dat dit dan toch gebeurt, daar ben ik goed kwaad over. Hoe haal je het in je hoofd om het veiligheidsgevoel van andere mensen zo aan te tasten? Wie denk jij wel dat jij bent, dat je dat kunt doen? De politie heeft de camera’s uitgelezen en het onderzoek is in volle gang. We laten het niet over onze kant gaan.

In het hele land lijkt een soort trend te zijn ontstaan om met explosieven je punt te maken. Dat is abnormaal gewelddadig en asociaal. Het kan en mag niet onbestraft blijven. Iedereen in Dijk en Waard heeft recht op een veilige woon- en leefomgeving. Wij zullen daar alles aan doen wat binnen onze macht ligt.”

error: Content is protected !!