112 / Alkmaar · 17 augustus 2024

Twee verdachten voor brandstichting in de Mare hadden al eerder brand gesticht

In deze Noord-Hollandse gemeenten rijden bestuurders het vaakst weg na een ongeval 

Op vrijdagavond 16 augustus rond 19.15 uur kreeg de politie melding van een brand in een winkelpand in een winkelcentrum aan de Europaboulevard in Alkmaar. Alle winkels werden gesloten en omliggende woningen werden ontruimd. De brandweer schaalde op naar zeer grote brand. In de buurt werden twee minderjarige meisjes aangehouden op verdenking van brandstichting. Hun rol en betrokkenheid bij de brand worden verder onderzocht.

Vanwege de brand stuurde de Veiligheidsregio ook een NL-Alert naar mensen in de omgeving. De brand was rond 23.00 uur onder controle. Er zijn geen gewonden gevallen, wel zijn twee mensen nagekeken door de ambulancedienst vanwege het inademen van rook.

Voor de brand in de Mare waren er al eerdere pogingen van brandstichting zijn gemeld. Volgens meerdere bronen was er bij de McDonald’s in de binnenstad de eerste locatie geweest waar vrijdag geprobeerd is om brand te stichten. Het ging om één van de toiletten. Maar dankzij snel handelen is dat voorkomen.

Ook bij de Vue bioscoop aan de Pettemerstraat en bij sportwinkel Decathlon in winkelcentrum Noorder Arcade waren incidenten gemeld. Bij sportwinkel Decathlon was een tent in brand gestoken, maar het personeel was er snel bij met een brandblusser. Tijdens de nacontrole van de brandweer waren afgeplakte brandmelders aangetroffen.

error: Content is protected !!