112 / Uitgeest · 23 september 2024

Zeer grote brand schoolgebouw Uitgeest

Zeer grote brand schoolgebouw Uitgeest

Bij een uitslaande brand in een schoolgebouw aan de Benesserlaan in Uitgeest komt veel rook vrij. Hou deuren en ramen gesloten en geef hulpdiensten de ruimte.

De vlammen sloeg al uit het dak en was de rook vanuit de weide omgeving te zien. Meerdere blusvoertuigen uit de regio, waterwagen en ladderwagen waren snel ter plaatse.

De naast gelegen woning werd door de brandweer nat gehouden. Na enkele minuten storte het dak van het gebouw in. Het middelste deel van het gebouw is compleet door de brand verwoest.

  • Update 6 uur geleden De brandweer gaat sloopwerkzaamheden verrichten en nablussen. Dit gaat nog enige tijd in beslag nemen.
  • Update 6 uur geleden Ivm de brand haalt Liander de stroom van de getroffen school hier kunnen enkele woningen in de buurt even last van ondervinden.
  • Update 7 uur geleden Correctie: https://ggdleefomgeving.nl/overlast/rook-en-roetoverlast-bij-brand/
  • Update Gisteren, 23:39 De brandweer streeft ernaar om de buurt voor 7 uur weer vrij te geven. Mocht u n.a.v. de band roetdeeltjes aantreffen in uw (moes)tuin of op uw auto kijk dan op www.ggdleefomgeving.nl/overlast/rook-en-roetoeverlast-bij-brand/
  • Update Gisteren, 23:29 De brandweer is nog enige uren bezig met het bestrijden van de brand. Vooralsnog zijn er geen gevaarlijke stoffen aangetroffen. Er worden continue metingen verricht door de brandweer.
  • Update Gisteren, 21:28 De brandweer laat het pand gecontroleerd uitbranden. Met als gevolg dat de rookontwikkeling de komende uren niet afneemt.
error: Content is protected !!